Kutak pedagoga

Valerija Baran, prof.

U svom radu pedagoginja je stalno u sredini  četverokuta :

učenik, učitelj, roditelj, ravnatelj

Savjetodavni rad i podrška učenicima, učiteljima i roditeljima svakodnevno je u fokusu pedagoga . Odgoj  zdravog, odgovornog, aktivnog građanina  zadatak je i cilj svih  koji se bave djecom.

Osim kroz redovnu nastavu taj cilj postižemo  kroz mnoštvo izvannastvanih aktivnosti, projekata,radionica u kojima svaki učenik može naći nešto za sebe.

Jedan od najvažnijih i najdražih dijelova svog  posla smatram suradnju s roditeljima:

„ Roditelji smo postali, a da nas nitko tome nije poučio niti savjetovao. Stoga , često dolazim na roditeljske sastanke, razgovaram s roditeljima individualno, radim različite radionice za roditelje kako bih ih upoznala s razvojnim karakteristikama i potrebama školskog djeteta. Nužno je razumijevanje i poznavanje stvarnih  potreba djeteta  kako bi mogli usmjeriti dijete na pravi put. Unazad desetak godina postojala je tendencija da roditelj djetetu treba biti prijatelj i taj nas je stav doveo do mnogih problema  s kojima se danas susrećemo. Roditelji su djetetu prvi autoritet s kojim se susreću, prvi odgajatelji koji oblikuju stavove i vrijednosti djeteta i nikako ne mogu biti djetetovi prijatelji . Prijatelji su vršnjaci s kojima dijele razne tajne i razmišljanja, prve ljubavi i školske probleme, a mama i tata ( i kasnije i učitelji ) su zaduženi za odgoj i formiranje odgovorne i samostalne osobe. „

Moj moto je :

Svaki učenik može biti uspješan ako mu se pruži dovoljno pažnje, pomoći i razumijevanja, a svaki se problem može riješiti ako za to ima dobre volje i suradnje !!!

Više sadržaja za učenike i roditelje

Koji priprema pedagoginja Valerija Baran

Možete ih pronaći u Pedagoškom kutku koji možete otvoriti ovdje.